Okresné organizácie SPZ v Michalovciach, Trebišove a Sobranciach
už tradične organizuje v mesiaci marec oblastnú chovateľskú prehliadku trofejí pod názvom: Zemplínske poľovnícke dni v spolupráci s Univerzitou veterinárneho lekárstva v Košiciach a Štátnymi lesmi SR , závod Sobrance. Tohto roku sa CHPT uskutoční v dňoch 15. 3. až 16. 3.  2008 v rekreačnom zariadení Ministerstva obrany - Vojenská zotavovňa na Zemplínskej šírave. Otvorenie výstavy bude v sobotu 15.marca 2008 o 09.00 hod. Od 10.00 hod do 13.00 hod sa uskutoční odborný seminár s rôznymi témami zameranými na Poľovníctvo.  

Srdečne Vás pozývame

Miroslav JEVOČIN

 
 
 
 
 
 
 
V dňoch 10. 6. a 11. 6. 2006 na základe poverenia ústredia SPZ Bratislava usporiadala OkO SPZ Košice - okolie Oblastné majstrovstvá SPZ v streľbe na batérii, oblúkovom strelišti a v malokalibrovkovom trojboji pre Košický a Prešovský kraj. 

 
 
 
 
 
Tak už je to tu. Po dlhom očakávaní konečne svieti v mojom kalendári dátum 15.9., kedy je štátny sviatok. Tohto roku to vychádza na štvrtok. Celý týždeň som nervózny a plný očakávaní, čím ma tohtoročná jelenia ruja opäť prekvapí. Vyjednávam s mamkou o ospravedlnenku na piatok a prípadne aj na pondelok. 

 
 
 
 
Danielom na východe sa darí. Hoci bol zrušený vyhradený revír a danielia obora pri Pozdišovciach - danielia lokalita Zemplínske Vrchy, táto zver tu nachádza dobré podmienky, ďalej sa rozširuje a dosahuje dobrú kvalitu trofejí.
Na chovateľských prehliadkach sme často svedkami predloženia trofejí predčasne ulovených danielov, ktoré vo veku okolo 4-5 rokov dosahujú medailové hranice, no pri lovných danieloch je možné očakávať aj silné zlaté trofeje.

Partneri

Kto je online?

Práve tu je 118 návštevníkov a žiadni členovia on-line